Harderwijk
06 121 53 558
info@carbon-peeling.nl

Collageen, wat is dat?

effectieve huidverbetering

Collageen, wat is dat?

Collageen zorgt in je gehele lichaam voor stevigheid, ook in je huid

Collageen is heel belangrijk eiwit in je lichaam. Het zorgt in het hele lichaam voor stevigheid. Het houdt organen en weefsels als het ware op hun plek. Botten, pezen en banden, maar ook haren en nagels bestaan uit collageen. En natuurlijk de huid.
Collageenvezels in de dermis – dat is de tweede huidlaag – zorgen voor stevigheid. Elastine, een ander belangrijk eiwit in het bindweefsel, is daarnaast verantwoordelijk voor de veerkracht of elasticiteit van de huid.

Afname collageen vanaf je dertigste levensjaar

Collageen wordt onder andere in de huid aangemaakt. Maar dat proces neemt geleidelijk af bij het ouder worden. Rond je 30e levensjaar begint je huid ongeveer 1% collageen per jaar te verliezen. De huid van ouderen is daarom ook slapper en dunner dan die van jongere mensen. Ook externe factoren beïnvloeden de aanmaak en afbraak van collageenvezels in de huid zoals de zon, voeding en roken.

Carbon Laser Peeling stimuleert de aanmaak van collageen

Door middel van de warmte van de laser bouwt zich collageen in de huid op met als resultaat een frissere uitstraling en een verbeterde stevigheid van de huid.

Dit bereik je natuurlijk niet na 1 behandeling, het resultaat is ook niet blijvend. Helaas stopt deze behandeling ook niet het natuurlijke verouderingsproces. Wij adviseren om te starten met een kuur van een aantal behandelingen (eens per 4 weken) en daarna een herhaling van 4x per jaar, elk seizoen.

De carbon laser peeling vervangt niet je bezoek aan de schoonheidsspecialiste, het is echt een extraatje voor je huid.

Collageen wat is dat

De behandeling Carbon Peeling is veilig en pijnloos

Je kunt een warmteprikkel ervaren maar dat is dan ook alles. Het is een volkomen veilige behandeling zonder risico op verbranding van de huid. Je kunt na de behandeling een licht rode uitstraling hebben, maar dit verdwijnt al heel snel.

collageen wat is dat

Volg ons ook op Instagram

Ik wil een afspraak